Skoči do sadržaja

Radionica za karijerne savjetnike pod nazivom Design Thinking, održana je u utorak, 17. travnja 2018. godine na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, uz stručno vodstvo Ive Gospodnetić, stručne suradnica u FER-ovu Centru karijera.

Gotovo 30 predstavnika visokih učilišta (karijernih savjetnika, prodekana i drugih osoba na visokim učilištima odgovornih za aktivnosti poput podrške studentima i povezivanja s tržištem rada) upoznalo se s metodologijom design thinkinga kojau središte stavlja samog korisnika usluge, u ovom slučaju – studenta koji koristi usluge karijernog centra. Polaznici su, tijekom jednodnevne radionice, imali mogućnost proći kroz cijeli cijeli proces – od prepoznavanja karakteristika korisnika, definiranja potreba, osmišljavnja učinkovitih rješenja i njihovih testiranja u praksi.

Radionica je održana u sklopu ciklusa Karijeriranje, koji Agencija za znanost i visoko obrazovanje organizira u okviru ESF projekta SKAZVO. Organiziranjem i provođenjem ovih radionica, AZVO želi pružiti potporu visokim učilištima u razvijanju usluge profesionalnog usmjeravanja i održivosti karijernih centara. Isto tako, namjera je potaknuti osnivanje novih centara i zapošljavanje odgovarajućeg profila djelatnika koji će studentima pomagati u definiranju obrazovnih ciljeva, razvijanju praktičnih vještina koje se traže na tržištu rada, i koji će aktivno doprinositi povezivanju visokog obrazovanja i tržišta rada.

FER7
FER1
FER2
FER3
FER5