Skoči do sadržaja

Partneri u projektu HRMinHEI (Modernizacija visokih učilišta kroz jačanje uloge upravljanja ljudskim potencijalima) okupili su se na četvrtom transnacionalnom sastanku projekta 5. i 6. lipnja 2018. na Sveučilištu Danube Krems u Austriji.

Tom su prigodom projektni partneri – Agencija za znanost i visoko obrazovanje, Visoko učilište Algebra, Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Danube Krems University u Austriji i Tampere University u Finskoj – razmijenili gledišta i iskustva u vezi s HR procesima razvijenim u njihovim institucijama koje su proizašle iz prethodnog istraživačkog rada na pregledu najboljih politika i praksi upravljanja ljudskim potencijalima na europskim visokoškolskim ustanovama.

Partneri su također podijelili iskustva s diseminacijskih događanja održanih u svakoj od tri zemlje s ciljem upoznavanja akademske zajednice i stručnjaka za ljudske resurse s pregledom europskih politika i praksi povezanih s HR funkcijom u visokoškolskim ustanovama i rezultatima organizacijskog dijagnostičkog istraživanja. Tri diseminacijska događaja također su se pokazala izvrsnom prilikom za poticanje angažmana sudionika u pogledu korištenja rezultata projekta od praktične vrijednosti kao što su Smjernice za upravljanje ljudskim potencijalima na visokim učilištima i benchmark alat za procjenu razvijenosti HR funkcije koji mogu bitno pridonijeti kvaliteti upravljanja institucijama visokog obrazovanja.

U tom smislu, glavni cilj sastanka bio je postići zajednički dogovor o sadržaju i dizajnu instrumenta za procjenu učinkovitosti sustava ljudskih potencijala na visokoškolskim ustanovama u Europskom prostoru visokog obrazovanja (EHEA) koji će bit službeno predstavljen na drugom diseminacijskom događaju koji će se održati u studenom 2018 u sve tri zemlje.

Na zahtjev projektnih partnera, projekt je dobi i službeno produljenje roka od Agencije za mobilnost i programe EU te je novi rok završetka 14. siječnja 2019.

1 HRMinHEI  Krems
2 HRMinHEI Krems
3 HRMinHEI Krems
4 HRMinHEI Krems