Skoči do sadržaja

Na poziv Muzičke akademije u Krakowu i počasnog konzula Republike Hrvatske u Poljskoj, gospodina Paweła Włodarczykog, studenti i profesori Odsjeka za glazbenu umjetnost Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku  gostovali su od 24. do 27. lipnja 2018. godine u Krakowu. Povodom proslave Dana državnosti Republike Hrvatske, 25. svibnja, u prostoru Jezuitske bazilike u Krakowu, osječki umjetnici su održali svečani cjelovečernji koncert vokalne glazbe kojim su promovirali hrvatsko glazbeno stvaralaštvo.

Povodom obilježavanja godišnjice posjeta Ivana Pavla II. Hrvatskoj i Osijeku, a na inicijativu počasnog konzula, gospodina Włodarczykog i zahvaljujući ostvarenoj uspješnoj suradnji ovih dvaju Sveučilišta, osječka publika imala je priliku čuti i program poljskog zbora, budući kako je zbor Muzičke akademije u Krakowu nastupio u okviru ovogodišnjeg Osječkog ljeta kulture.

Koncert zbora pod dirigiranjem dr. Andrzeja Korzeniowskog održan je 2. srpnja 2018. godine u Tvrđi, u crkvi sv. Križ. Publika je mogla uživati u gotovo sat i pol dugačkom programu koji je upotpunio i prorektor Akademije u Krakowu, dr. Andrzej Białko sviranjem na orguljama.

Ovim koncertnim gostovanjima studenata i profesora Odsjeka za glazbenu umjetnost otvoreni su novi putevi suradnje između dvaju visokoškolskih institucija.

koncert