Skoči do sadržaja

Times Higher Education objavio je rezultate rangiranja pod nazivom „THE Europe Teaching Rankings 2018“. Riječ je o pilot rangiranju koje je posebno fokusirano na segment poučavanja te odgovarajućeg okruženja za učenje na institucijama, a u njemu je, za sada, sudjelovalo osam europskih zemalja – Velika Britanija, Španjolska, Njemačka, Italija, Francuska, Nizozemska, Portugal i Irska.

Na prvom je mjestu University of Oxford, najuspješniji po pitanjima ishoda učenja, stopi završavanja studija, nastavničkoj reputaciji i razvoju studentskih vještina. Zatim slijedi University of Cambridge, koje se ističe izvrsnim rezultatima po pitanju resursa – to uključuje odnos nastavnik/student, istraživačku produktivnost i kvalitetu usluge.

Zanimljivo je da su neke manje poznate europske institucije postigle na ovoj rang ljestvici jako dobre rezultate – primjerice, španjolsko University of Navarra, koje je na THE-ovoj World University Rankings ljestvici između 301. i 350. mjesta, na Europe Teaching Rankings ljestvici je na 8. mjestu i to zahvaljujući snažnoj angažiranosti prema studentima, osobito u pogledu planiranja karijera, pristupu materijalima za učenje i kvaliteti okruženja za učenje.

Cijelu rang-listu te više o ovom pilot rangiranju možete pročitati ovdje.