Skoči do sadržaja

Predstavnice Nacionalnog ENIC/NARIC ureda sudjelovale su na petom regionalnom sastanku ENIC i NARIC centara koji je održan 10. listopada 2018. godine u Mostaru u Bosni i Hercegovini.

Organizator i domaćin sastanka bio je Centar za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja Bosne i Hercegovine (CIP).

Regionalni sastanci ENIC i NARIC centara su postali tradicija i organiziraju se kako bi se raspravljalo o aktualnim temama u vezi s priznavanjem inozemnih visokoškolskih kvalifikacija, s naglaskom na izazove s kojima se sreću države u okruženju.

Tema prošlogodišnjeg sastanka bila je Priznavanje inozemnih visokoškolskih kvalifikacija: aktualnosti, izazovi, dobre i loše prakse.

Osim predstavnika hrvatskog ENIC/NARIC ureda i CIP-a, sastanku su prisustvovali predstavnici slovenskog ENIC/NARIC centra, predstavnici Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranja kvalitete Bosne i Hercegovine, predstavnici Komisije za informisanje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja Republike Srpske i predstavnici Službe za opće poslove Univerziteta u Sarajevu.

enic-mostar