Skoči do sadržaja

U Agenciji za znanost i visoko obrazovanje (AZVO), u srijedu 31. listopada 2018. godine, održan je sastanak ravnateljice AZVO-a, prof. dr. sc. Jasmine Havranek  i djelatnika Agencije s gđom. Tove Blytt Holmen, predstavnicom Upravnog odbora Europske udruge za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju(European Association for Quality Assurance in Higher Education – ENQA-e) i djelatnicom norveške agencije za osiguranje kvalitete NOKUT.

Sastanak je održan na poziv ravnateljice AZVO-a, profesorice Havranek, u skladu s odlukom ENQA-e da članovi njezina Upravnog odbora u iduće tri godine posjete sve agencije članice. Svrha je posjeta bolje upoznavanje članica te dublje razumijevanje potreba i izazova s kojima se agencije za osiguravanje kvalitete susreću u radu. S druge pak strane, agencije će se kroz ove posjete upoznati s oblicima potpore koje ENQA može pružiti svojim članicama u njihovu kontekstu djelovanja.

Tijekom sastanka izneseni su sadašnji prioriteti u radu, odnosno područja na kojima je AZVO intenzivno radi, zatim najvažniji izazovi s kojima se trenutno susreće i područja za suradnju i potporu ENQA-e.

Podsjećamo, predstavnica ENQA-e, gđa. Tove Blytt Holmen, održala je predavanje Europska perspektiva vanjskog neovisnog osiguravanja kvalitete u visokom obrazovanju na konferenciji Budućnost visokog obrazovanja: osiguravanje kvalitete kao pokretač promjena koja se održala u četvrtak, 30. listopada 2018. u Zagrebu.

Sastanak EB1
Sastanak EB2
Sastanak EB3