Skoči do sadržaja

Predstavljanje rezultata o istraživanju zapošljivosti diplomiranih studenata i okrugli stol pod nazivom Sustavno praćenje zapošljivosti u službi povezivanja obrazovanja i gospodarstva održat će se u ponedjeljak, 3. prosinca 2018. godine s početkom u 10.00 sati u Hotelu International, Miramarska 24, Zagreb.

Agencija za znanost i visoko obrazovanje provela je, u suradnji s Fakultetom organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, tijekom  2017. godine istraživanje o zapošljivosti  diplomanada  na  nacionalnoj  razini. Ovim istraživanjem, Hrvatska, po uzoru na druge europske zemlje, također uvodi praksu sustavnog prikupljanja podataka koji su višestruko korisni samim visokim učilištima, studentima i učenicima, poslodavcima, donositeljima politika i široj javnosti.

Događanje će otvoriti ravnateljica Agencije, prof. dr. sc. Jasmina Havranek i ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak.

Rezultati analize prikupljenih podataka objavljeni su publikaciji pod nazivom “Što nakon diplome?” i koristan su alat za unapređenje sustava visokog obrazovanja i poticanje aktivnosti usmjerenih boljoj povezanosti s tržištem rada.

Ljubazno Vas molimo da sudjelovanje potvrdite do četvrtka, 29. studenoga 2018. godine na poveznici.

sndiplome