Skoči do sadržaja

Agenciju za znanost i visoko obrazovanje (AZVO) posjetili su u ponedjeljak, 11. ožujka 2019. godine, međunarodni recenzenti prof. dr. sc. Jürgen Kohler i gospođa Vanessa Dulcos koji su u okviru ENQA-ina (European Association for Quality Assurance in Higher Education  ENQA) tzv. progress visita održali sastanke s ravnateljicom i djelatnicima AZVO-a.

Posjet je za agencije dobrovoljan i cilj mu nije provjera uskađenosti rada sa Standardima i smjernicama za osiguravanje kvalitete u Europskom prostoru visokog obrazovanja (Standards and Guidelines for Quality Assurance in the European Higher Education Area  ESG), već konstruktivan dijalog usmjeren poboljšanjima.

Agencija je postupak međunarodnog vrednovanje koje provodi ENQA prošla tijekom 2016. godine, a članovi stručnog povjerenstva bili su upravo prof. dr. sc. Kohler i gospođa Dulcos.

Podsjećamo kako su sve europske agencije za osiguravanje kvalitete jednom u pet godina dužne proći postupak međunarodnog vanjskog vrednovanja i dokazati usklađenost rada s ESG-om. AZVO je taj postupak prošao dva puta – 2011. i 2016. godine.

enqa-logo