Skoči do sadržaja

Sedam odsjeka Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u petak 5. travnja 2019. od 10 do 23 sata organizira manifestaciju Dan i noć na PMF-u.

Riječ je o jednodnevnom festivalu prirodoslovlja i matematike koji se već tradicionalno održava u travnju, a namijenjen je budućim studentima PMF-a te svim zainteresiranim posjetiteljima. Manifestacija će svečano biti otvorena 5. travnja 2019. godine u 9.00 sati u zgradi Kemijskoga odsjeka Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (Horvatovac 102).

Manifestacija će se održavati u svim prostorima u kojima djeluje Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu, i to na ukupno osam lokacija, a njezin je program sastavljen od sedam dijelova: Noć biologije, Fizika danas, Otvoreni dan kemije, Otvoreni dan geologije, Geofizika uživo, Otvoreni dan geografije i Otvoreni dan matematike.

Cilj je manifestacije tijekom više od 150 popularizacijskih predavanja, interaktivnih radionica, izložbi i vođenih obilazaka približiti znanost javnosti, potaknuti mlade na istraživanje te posjetiteljima svih uzrasta predstaviti ljepotu i zanimljivost prirodoslovlja, matematike i računarstva, kao i njihovu važnost za razvoj društva.