Skoči do sadržaja

Na Sveučilištu u Zagrebu 2. travnja 2019. godine održana je tribina o priznavanju inozemnih stručnih kvalifikacija u području biomedicine i zdravstva.

Domaćin tribine bilo je Sveučilište u Zagrebu te je rektor prof. dr. sc. Damir Boras tim povodom kratkom uvodnom riječju otvorio tribinu.

Na tribini je uz predstavnike Sveučilišta u Zagrebu sudjelovala i predstavnica Sveučilišta u Rijeci, zatim predstavnici svih komora iz područja biomedicine i zdravstva, predstavnici Ministarstva zdravstva, Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Ministarstva znanosti i obrazovanja te predstavnice Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

Tema tribine bila je daljnje osvještavanje odgovornih državnih i javnih autoriteta i institucija o problemima ostvarivanja prava na obavljanje reguliranih profesija iz područja zdravstva i biomedicine u Hrvatskoj na temelju inozemnih stručnih kvalifikacija, osobito onih stečenih u tzv. trećim zemljama (izvan Europske unije). Upravo u tom području – priznavanje inozemnih kvalifikacija stečenih u trećim zemljama – otvaraju se određena pitanja i javljaju različiti stručni problemi koji mogu biti riješeni, odnosno stavljeni u adekvatnu nadležnost kompetentnih stručnih tijela dodatnim poticanjem otvorene suradnje svih nadležnih dionika i adresiranjem ovih problema na višu razinu i u širi kontekst, kako je i zaključeno na tribini, a sve radi osiguravanja kvalitete rada i usluga u području biomedicine i zdravstva u Hrvatskoj.

Agenda tribine