Skoči do sadržaja
e-Valuate

Dana 28. ožujka 2019. godine u Den Haagu je održana radna konferencija međunarodnog projekta “Evaluating e-learning for academic recognition” (e-Valuate) koji se financira iz sredstava ERASMUS+ programa Europske unije.

AZVO u e-Valuate projektu sudjeluje ispred ECA-e (European Consortium for Accreditation in higher education) i to u projektnoj Steering Group.

Cilje e-Valuate projeka je dati doprinos daljnjem razvoju javnih politika u području priznavanja novih oblika online učenja u Europskom prostoru visokog obrazovanja (EHEA).

Tijekom projekta se želi razviti podrška za visoka učilišta i ENIC i NARIC centre u vrednovanju, odnosno prepoznavanju kompetencija, znanja i vještina stečenih kroz nove oblike online učenja, kao što su MOOCs (Massive Open Online Courses) i SPOC’s (Small Personal Online Courses).

Projekt je započeo 1. ožujka 2018. godine i trajat će do 29. veljače 2020. godine.

Projektni konzorcij čine predstavnici ENIC i NARIC centara iz Danske, Litve, Norveške, Irske, Velike Britanije i Nizozemske, zatim potpredsjednik Odbora Lisabonske konvenciju o uzajamnom priznavanju, predstavnik Europskog konzorcija za akreditaciju u visokom obrazovanju (ECA) i predstavnik KIRON-a otvorenog visokog obrazovanja za izbjeglice.

 

Agenda e-Valuate radne konferencije

Prezentacija