Skoči do sadržaja

Središnji prijavni ured (SPU) Agencije za znanost i visoko obrazovanje (AZVO) posjetili su u petak, 5. travnja 2019. godine, kolege iz mreže EMREX  Vera Mol iz Nizozemske, voditeljica inovacijskih projekata izvršne agencije nizozemske vlade ili The Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) te Matija Puzar iz Norveške, viši inženjer uprave za ICT i zajedničke usluge u visokom obrazovanju i istraživanju ili Direktoratet for IKT og fellestjenester i høyere utdanning og forskning (UNIT) zadužen za razvoj ELMO XML standarda razmjene.

Prilikom posjeta kolege su u kratkom osvrtu podijelili svoja iskustva s mrežom EMREX, s kojim se izazovima susreću prilikom elektroničke razmjene studentskih ocjena te koji su im planovi u budućnosti u smislu unapređenja navedene usluge.

S obzirom na to da je Agencija za znanost i visoko obrazovanje krajem kolovoza 2018. godine pokrenula EMREX National Contact Point (NCP) i novu uslugu e-Razmjena studentskih ocjena dostupnu na portalu e-Građani, čime se Hrvatska pridružila mreži EMREX-a, ovakav posjet bio je iznimno koristan zbog razmjene iskustva dobre prakse.

IMG 4106