Skoči do sadržaja

U Lugu, u Osječko-baranjskoj županiji je 17. svibnja 2019. održana konferencija pod nazivom „Kako motivirati radnike za stjecanje kompetencija traženih na tržištu rada?“ Konferenciju je organiziralo Nacionalno vijeće za razvoj ljudskih potencijala uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja i Foruma za cjeloživotno profesionalno usmjeravanje i razvoj karijere pri Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava.

Konferenciju, koja je okupila 80-tak sudionika, otvorila je predsjednica Nacionalnog vijeća za razvoj ljudskih potencijala prof. dr. sc. Ružica Beljo Lučić, dok su izlaganja održali: Berislav Božanović, osnivač Pučkog otvorenog učilišta Vinkovci i član Nacionalnog vijeća, mr. sc. Ana Tecilazić Goršić, načelnica Sektora za razvoj visokog obrazovanja Ministarstva znanosti i obrazovanja i članica Nacionalnog vijeća, Hrvoje Josip Balen, član uprave visokog učilišta Algebra i predstavnik Hrvatske udruge poslodavaca te Ivan Ravlić, predstojnik Regionalnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Osijek.

U panel raspravi dionici iz sektora strukovnog i obrazovanja odraslih, poslodavci, obrtnici, predstavnici udruga poslodavaca, obrtnika i gospodarstvenika, predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje iz regije te sindikalni predstavnik razgovarali su o realnim preprekama u povezivanju obrazovanja i tržišta rada, potencijalnim mehanizmima motiviranja i načinima ulaganja u zaposlenike te primjerima dobre prakse. Kroz raspravu je istaknuta iznimno važna uloga povezivanja svih dionika uključenih u proces razvoja ljudskih potencijala kao i regionalna dimenzija konferencije koja je dionicima iz manje eksponiranih područja države omogućila da daju svoj doprinos ovoj tematici.

Regionalna konferencija organizirana je uz potporu projekta Uspostava i upravljanje Registrom HKO-a kao podrška radu sektorskih vijeća i ostalih dionika u procesu provedbe HKO-a, koji je sufinancirala Europska unija iz Europskoga socijalnog fonda i darovnice Europske komisije za podršku nacionalnim koordinacijskim točkama za Europski kvalifikacijski okvir.

3W8A1165