Skoči do sadržaja

Predstavnici nizozemskog Ministarstva obrazovanja, kulture i znanosti posjetili su u ponedjeljak 9. rujna 2019. godine Agenciju za znanost i visoko obrazovanje, u sklopu studijskog posjeta Republici Hrvatskoj.
Na sastanku se razgovaralo o sustavu visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj, internacionalizaciji visokog obrazovanja, mobilnosti te ostalim prioritetima u tom sektoru, osobito u svjetlu predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije.

Predstavnici AZVO-a upoznali su nizozemske kolege sa sustavom osiguravanja kvalitete u hrvatskom sustavu visokog obrazovanja te je istaknuto kako je upravo prvi petogodišnji ciklus reakreditacije svih visokih učilišta pokazao da su internacionalizacija i mobilnost slabe točke hrvatskog visokog obrazovanja.

Upravo s ciljem osvještavanja tog pitanja, AZVO je pokrenuo ciklus seminara o internacionalizaciji visokog obrazovanja te proveo istraživanje među visokim učilištima, kako bi se utvrdile konkretne poteškoće na koje visoka učilišta nailaze na putu internacionalizacije, o čemu se također razgovaralo.

Study visit Nizozemci