Skoči do sadržaja

U Veleposlanstvu Indije, u ponedjeljak 9. rujna 2019. godine održan je prijem povodom obilježavanja partnerstva između Indije i Hrvatske kroz programe tehničke i ekonomske suradnje (ITEC) na kojem je pozdravni govor održala i prof. dr. sc. Jasmina Havranek, v. d. ravnatelja Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

Spomenuti program s radom je započeo još 1964. godine i od tada se širio u različite zemlje svijeta. Jedna od glavnih aktivnosti ITEC programa jesu treninzi iz različitih područja poput javne uprave i administracije, IT područja,  upravljanja ljudskim potencijalima, poduzetništva, financija, logistike i slično. Profesionalcima i ljudima iz zemalja u razvoju, uključujući Hrvatsku, nude se jedinstveni tečajevi za obuku u različitim centrima izvrsnosti u Indiji.

“Uvjerena sam kako je, svima ovdje prisutnima, zadovoljstvo što nam je Indija, ruku svoga partnerstva pružila upravo kroz razvojne programe cjeloživotnog obrazovanja i usavršavanja. Isto tako, u svjetlu rastuće internacionalizacije, koristim priliku pozivati i na snažnije povezivanje u segmentu visokog obrazovanja”, istaknula je prof. dr. sc. Havranek.

Svake godine Veleposlanstvo obilježava Dan ITEC-a s ciljem razmjene iskustava i jačanja suradnje između Hrvatske i Indije.