Skoči do sadržaja

Dan dobrodošlice / Welcome Day za strane studente Sveučilišta u Zagrebu održat će se u petak 27. rujna 2019. u 14 sati, u Kongresnoj dvorani Ekonomskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (Trg J. F. Kennedyja 6, Zagreb).

Program događanja započet će pozdravnim govorom rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damira Borasa i dekana Ekonomskoga fakulteta prof. dr. sc. Jurice Pavičića, nakon čega će djelatnici središnjega sveučilišnoga Ureda za međunarodnu suradnju stranim studentima predstaviti Sveučilište u Zagrebu, mogućnosti studiranja na engleskom jeziku i učenja hrvatskoga jezika za strance.

Predstavnici studentske udruge Erasmus Student Network Zagreb (ESN Zagreb) nakon toga će održati prezentaciju o studiranju i studentskom životu u Zagrebu te će strane studente upoznati s aktivnostima koje će se za njih organizirati tijekom njihova jednosemestralnoga boravka na Sveučilištu u Zagrebu.

Osim Dana dobrodošlice za strane studente, od 23. do 29. rujna 2019. na Sveučilištu u Zagrebu održava se i Tjedan dobrodošlice za dolazne strane studente.

U sklopu Erasmus+ programa i bilateralne međusveučilišne razmjene u zimskom semestru u ak. god. 2019./2020. na Sveučilištu u Zagrebu boravit će 483 strana studenta, od čega 459 studenata iz programa Erasmus+ te njih 24 u sklopu bilateralne razmjene.
Najviše studenata boravit će na Ekonomskom fakultetu (140), Pravnom fakultetu (72), Filozofskom fakultetu (48) i Fakultetu elektrotehnike i računarstva (38).
Najveći broj studenata dolazi iz Njemačke (79), Španjolske (77), Poljske (60) i Italije (54).
Poziv

welcome day