Skoči do sadržaja

Konferencija „Dani regionalnoga razvoja i EU fondova“ održana je u Šibeniku od 4. do 6. listopada 2019. godine. Na konferenciji je sudjelovao i predstavnik Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

Riječ je o konferenciji koju Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije organizira već treću godinu s ciljem jačanja razvojnog potencijala svih hrvatskih regija i informiranja o mogućnostima korištenja EU fondova. Konferenciji je prisustvovao predsjednik Vlade Republike Hrvatske mr. sc. Andrej Plenković i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić te su održane prezentacije ministara koji su čelnici Upravljačkih tijela o tome „Kako EU fondovi mijenjaju Hrvatsku“.

Konferencija je također okupila brojne predstavnike državne uprave i jedinica lokalne i regionalne samouprave koji rade na provedbi Europskih strukturnih i investicijskih fondova kako bi s regionalnim i lokalnim čelnicima razmjenjivali iskustva i mišljenja o aktualnim temama vezanima uz mogućnosti financiranja različitih projekata iz europskih fondova kao i izazovima u njihovom korištenju.

U sklopu konferencije je održan i Sajam EU fondova gdje su građani imali prilike iz prve ruke upoznati predstavnike uspješnih lokalnih EU projekata i njihova iskustva u korištenju EU fondova.

Sibenik 2019