Skoči do sadržaja

Predstavnici Agencije za znanost i visoko obrazovanje (AZVO) sudjelovali su na radionicama te sastanku članica European Consortium for Accreditation (ECA) koji su se održali u Stockholmu, u Švedskoj, 3. i 4. listopada 2019. godine.

Domaćin ECA-inih događanja bila je švedska institucija za vanjsko osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju Swedish Higher Education Authority(UKÄ).

AZVO je dugogodišnji član Europskog konzorcija za akreditaciju (European Consortium for Accreditation – ECA), projektno orijentiranog udruženja europskih agencija za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju te aktivno sudjeluje u radu niza radnih grupa. Radne grupe pokrivaju različite teme koje se u širem smislu bave unapređenjem kvalitete visokog obrazovanja u Europi – internacionalizacija visokog obrazovanja, uzajamno priznavanje i združeni studiji, inovacije u postupcima akreditacije i sl.

Tijekom sastanaka u Stockholmu analiziran je dosadašnji rad radnih grupa, postignuti rezultati te su definirani planovi za iduće razdoblje.

Uz sastanke radnih grupa, održan je i zajednički sastanak ECA-inih članica, odnosno sastanak Odbora ECA-e.

Dodatne informacije: http://ecahe.eu/

Fotografije:

 

ECA-2 2019 ECA-4 2019 ECA-5 2019 20191003 104926 resized 20191003 133404 resized