Skoči do sadržaja

Stota obljetnica Učiteljskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Dan Učiteljskoga fakulteta i Svjetski dan učitelja obilježeni su svečanošću održanom u ponedjeljak 7. listopada 2019. u Maloj dvorani Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Događaj je otvorio prof. dr. sc. Siniša Opić, dekan Učiteljskoga fakulteta, a svečanosti su nazočili brojni ugledni gosti i članovi akademske zajednice: prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu, dr. sc. Jelena Pavičić Vukičević, izaslanica i zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba, Radovan Fuchs, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, Sanja Putica, izaslanica predsjednika Sabora Republike Hrvatske i izaslanica ministrice znanosti i obrazovanja. Sa Sveučilišta u Zagrebu nazočili su prof. dr. sc. Mirjana Hruškar, prorektorica za prostorni razvoj i kontrolu sustava kvalitete, prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije, prodekanice i prodekani, profesorice i profesori te ostali članovi akademske zajednice.

U kulturno-umjetničkom programu nastupili su akademski zborovi i Komorni tamburaški sastav Fakulteta. Nakon izlaganja izvješća o radu za akademsku godinu 2018./2019. dekana Opića dodijeljene su Dekanova nagrada, Posebna dekanova nagrada, priznanja i zahvalnice.

ufzg