Skoči do sadržaja

Edukacija za izradu samoanalize za predstavnike visokih učilišta koja u skladu s Planom reakreditacije, vrednovanje prolaze u 2020. godini, održana je 23. listopada 2019. godine u Hotelu International u organizaciji Agencije za znanost i visoko obrazovanje (AZVO).

Događanje je otvorila prof. dr. sc. Sonja Vila, predsjednica Akreditacijskog savjeta AZVO-a, koja je ujedno predstavila postupak reakreditacije iz perspektive Akreditacsijskog savjeta. Sam tijek postupka i sustav ocjenjivanja i vrednovanja kvalitete predstavila je Ivana Borošić, načelnica Odjela za akreditaciju u visokom obrazovanju AZVO-a, dok su o standardima za vrednovanje i informacijskom sustavu MOZVAG govorile mr. sc. Sandra Bezjak, pomoćnica ravnateljice AZVO-a, te Marina Grubišić, načelnica Odjela za analitiku i statistiku.

Tom su prigodom, sudionici čuli i neke od primjera dobre prakse pa je tako prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila prenio reakreditacijsko iskustvo Veleučilišta VERN’, a prof. dr. sc. Sunčica Oberman Peterka s Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku iznijela je perspektivu člana stručnog povjerenstva.

Događanje je okupilo šezdesetak predstavnica i predstavnika visokih učilišta koji su edukaciju ocijenili korisnom i poticajnom za nadolazeća vrednovanja. 

Prezentacije

EIS1 EIS2 EIS3