Skoči do sadržaja

Agencija za znanost i visoko obrazovanje objavila je početkom prosinca 2019. godine preglednik studijskih programa koji se u Republici Hrvatskoj izvode u cijelosti na engleskom ili nekom drugom stranom jeziku.

Riječ je o informativnom popisu koji je Agencija za znanost i visoko obrazovanje izradila temeljem podataka prikupljenih istraživanjem u kojem su visoka učilišta dobrovoljno sudjelovala. Komunikacija s visokim učilištima u vezi s tim se nastavlja pa će se i popis kontinuirano ažurirati.

Riječ je o prvom takvom pregledniku čija je svrha na jednom mjestu, poveznicama na detalje o programu te važnim kontaktima, objediniti dostupne informacije o studijskim programima namijenjenim stranim studentima.

Agencija ovim želi dati snažniji zamah osvještavanju važnosti internacionalizacije visokog obrazovanja i promociji Hrvatske kao visokoobrazovne destinacije. Podsjećamo kako u skladu s tim ciljevima Agencija tijekom 2019. i 2020. godine provodi i ciklus seminara za visoka učilišta posvećenih internacionalizaciji i temama kao što su privlačenje stranih studenata, organiziranje i izvođenje združenih studija, prednostima uključivanja u saveze europskih sveučilišta i drugim temama.

Priopćenje za javnost – Objavljen preglednik studijskih programa na stranom jeziku 3.12.2019.

povecalo