Skoči do sadržaja

U organizaciji Agencije za znanost i visoko obrazovanje, u ponedjeljak 9. prosinca 2019. godine s početkom u 9.30h u Hotelu International u Zagrebu, održat će se seminar pod nazivom Uloga studenata u osiguravanju kvalitete na visokim učilištima. Događanje je namijenjeno studentima početnih godina, odnosno studentima preddiplomskih i integriranih studija u cilju njihova aktivnijeg uključivanja u rad tijela visokih učilišta, posebice Vijeća i Povjerenstva za kvalitetu.

Želja je Agencije za znanost i visoko obrazovanje studente što bolje upoznati s kulturom osiguravanja kvalitete visokih učilišta te ih educirati o njihovim pravima i obavezama, a sve u svrhu aktivnijeg uključivanja studenata u aktivnosti unaprjeđenja kvalitete na njihovim matičnim institucijama, ali i na drugim visokim učilištima u Republici Hrvatskoj.

Tijekom ovog seminara, doznat će kako mogu postati pokretači promjena na svojim visokim učilištima, na koje sve načine mogu doprinijeti modernizaciji studijskih programa te sudjelovati u raspravi s kolegama studentima iz čitave Hrvatske. Posebna gošća bit će zamjenica predsjednika Europskog studentskog zbora (European Student’s Union – ESU) Gohar Hovhannisyan.

Seminar će se održati u sklopu projekta SKAZVO (Unapređenje sustava osiguravanja i kvalitete visokog obrazovanja 2016.-2020.) koji je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Studenti svoje sudjelovanje na seminaru mogu registrirati putem obrasca za prijavu do ponedjeljka, 2. prosinca 2019. godine.

Važna napomena: studentima izvan Zagreba bit će pokriveni putni troškovi.

Uloga studenata u osiguravanju kvalitete na VU letak