Skoči do sadržaja

Nizozemska institucija za internacionalizaciju obrazovanja, NUFFIC, objavila je dana 25. veljače 2020. godine studentski vodič za e-učenje.

Online obrazovni, odnosno studijski programi danas su dostupni u različitim varijacijama – kao dio formalnog obrazovanja koje nudi akreditirano visoko učilište, kao dio izvanformalnog učenja koje nude i druge intistucije koje nisu formalno dio obrazovnog, odnosno visokoškolskog sustava neke zemlje.

S obzirom na sve veći broj različitih online obrazovnih programa u svijetu, javlja se potreba adekvatnog i pravovremenog informiranja potencijalnih studenata o takvim programima, a kako ne bi nakon završetka online programa imali poteškoća s prepoznavanjem i priznavanjem stečenog znanja i vještina. Također, u mnoštvu dostupnih online programa sve je teže izabrati adekvatan program koji će zaista zadovoljiti potrebe i očekivanja studenta. Stoga se NUFFIC odlučio na objavljivanje studentskog vodiča za e-učenje, kao praktičnu pomoć studentima pri odluci o odabiru online studija.

Više informacija i Students guide to e-learning dostupni su putem poveznice:

https://www.nuffic.nl/en/longreads/students-guide-to-e-learning-available-now/