Skoči do sadržaja

U sklopu studijskog posjeta Hrvatskoj, predstavnici ukrajinske Agencije za osiguravanje kvalitete visokog obrazovanja (NAQA – National Agency for Higher Education Quality Assurance) posjetili su 5. i 6. srpnja 2021. godine Agenciju za znanost i visoko obrazovanje (AZVO).

Predsjednik NAQA-e prof. dr. Sergiy Kvit sa suradnicima prof. dr. Nataliijom Stukalo, g. Andriijem Butenkom, g. Bohdanom Morklyanykom i g. Ivanom Nazarovom susreli su se s prof. dr. sc. Jasminom Havranek, v. d. ravnatelja AZVO-a, dr. sc. Vesnom Dodiković-Jurković, zamjenicom ravnatelja, mr. sc. Sandrom Bezjak, pomoćnicom ravnatelja i drugim djelatnicima AZVO-a.

S obzirom na iskazani interes, razgovaralo se o procesima osiguravanja kvalitete koje provodi AZVO, s naglaskom na postupak reakreditacije visokih učilišta i doktorskih studija te vrednovanje združenih studija u skladu s dokumentom Europski pristup osiguravanju kvalitete združenih studija.

Drugog dana boravka u Zagrebu, predstavnici NAQA-e održali su sastanak s prof. dr. sc. Damirom Markučićem, predsjednikom Odbora za upravljanje kvalitetom Sveučilišta u Zagrebu te su posjetili Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.

U nastavku studijskog posjeta Hrvatskoj, ukrajinska delegacija boravit će na Sveučilištu u Rijeci.

Podsjećamo, u svibnju ove godine potpisan je sporazum o suradnji AZVO-a i NAQA-e prema kojem će dvije agencije surađivati u području neovisne akreditacije u visokom obrazovanju, razmjeni informacija, iskustava i dobre prakse, organizaciji zajedničkih događanja te podršci u različitim pitanjima povezanima s procesima osiguravanja kvalitete visokog obrazovanja.

ASHE NAQA0
ASHE NAQA6
ASHE NAQA3