Skoči do sadržaja

Dana 15. rujna 2021. godine održan je sedmi po redu mjesečni online sastanak članica Mreže agencija za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju centralne i istočne Europe – CEENQA .

Na sastanku su svoj rad i daljnje planove predstavile moldavska agencija National Agency for Quality Assurance in Education and Research (ANACEC) i hrvatska Agencija za znanost i visoko obrazovanje.

Tom je prigodom predstavnica AZVO-a govorila i o izazovima rada u uvjetima koje je nametnula pandemija izazvana koronavirusom te prilagodbi postupaka vanjskog osiguravanja kvalitete u visokom obrazovanju i znanosti novonastalim okolnostima.

Predstavnik EQAR-a – The European Quality Assurance Register for Higher Education predstavio je novosti vezane uz bazu podataka DEQAR – The Database of External Quality Assurance Results.

Mjesečne online sastanke CEENQA je pokrenula prije godinu dana s ciljem redovitog održavanja kontakta među svojim članicama kako bi se razgovaralo o aktualnim temama, osobito s obzirom na izazove u poslovanju koje je donijela pandemija izazvana koronavirusom te kako bi se dogovarale nove tematske platforme za međusobnu suradnju i projekte.

Bi monthly meeting 15.9