Skoči do sadržaja

Dana 13. i 14. rujna 2021. godine održan je sastanak o napretku (progress meeting) Erasmus+ projekta OCTRA – Online course catalogues and databases for transparency and recognition. Na dvodnevnom sastanku održanom u virtualnom i fizičkom okruženju predstavljeni su metodologija, ciljevi i rezultati anketa koje su proveli svi projektni partneri s ciljem prikupljanja informacija o upotrebi tzv. online kataloga studija (course catalogues) na visokim učilištima. Razgovaralo se i o daljnjim planovima i projektnim aktivnostima te su, također, predstavnici visokih učilišta Bosne i Hercegovine, zemlje domaćina dijela sastanka koji se održao u realnom okruženju u Mostaru, kratko predstavili razvoj i upotrebu svojih online kataloga studija.

Projekt OCTRA za cilj ima daljnje poticanje tzv. automatskog priznavanja razina inozemnih kvalifikacija na visokim učilištima i to unapređivanjem alata, osobito onih digitalnih, koji doprinose kvalitetnom priznavanju razina inozemnih kvalifikacija. Projekt pruža potporu visokim učilištima i nadležnim javnim tijelima u razvoju novih i poboljšanju postojećih nacionalnih smjernica za online kataloge studija, uključujući fleksibilan i transparentan dizajn studijskih programa i kvalifikacija na temelju ishoda učenja i ECTS bodova, kao i pružanje relevantnih preporuka za poboljšanje navedenih alata.

Partneri na OCTRA projektu jesu NARIC centri Latvije, Bugarske, Estonije, Hrvatske i Poljske te ENIC centri Bosne i Hercegovine i Rusije, zatim visoka učilišta iz Latvije, Rektorski zbor i Studentska unija Latvije, kao i pridruženi relevantni dionici.

Projekt je započeo u lipnja 2020. godine i trajat će do svibnja 2022. godine.

OCTRA sastanak raspored

eu flag co funded pos rgb right
octra