Skoči do sadržaja

Edukacija za izradu samoanalize za predstavnike visokih učilišta koja postupak reakreditacije prolaze tijekom 2022. godine, održana je online u srijedu, 14. listopada 2021. godine.

Događanje je održano u svrhu pripreme visokih učilišta za nadolazeću reakreditaciju te pružanja relevantnih informacija potrebnih za pripremu dokumenta samoanalize.

„Posljednjih godinu i pol, otkako svjedočimo jednoj drugačijoj stvarnosti, u nedostatku izravnog kontakta koristili smo tehnologiju i zahvaljujući njoj održali smo kontinuitet rada“, istaknula je u uvodnom obraćanju v. d. ravnatelja AZVO-a prof. dr. sc. Jasmina Havranek. Dodala je kako se postupci vrednovanja provode prema planu te kako se, uz poboljšanje epidemiološke slike, očekuje i povratak reakreditacijama uživo, uz zadržavanje onih segmenata hibridne reakreditacije koji su se pokazali praktični i uspješni u primjeni.

O postupku reakreditacije visokih učilišta, sustavu ocjenjivanja i vrednovanja kvalitete visokog učilišta, standardima za vrednovanje te informacijskom sustavu govorili su djelatnici Agencije za znanost i visoko obrazovanje: Matan Čulo, Marina Grubišić, Vlatka Šušnjak Kuljiš i Iva Žabarović.

Reakreditacijski je postupak predstavljen iz triju različitih kutova: perspektivu Akreditacijskog savjeta iznijela je prof. dr. sc. Sonja Vila, predsjednica AS-a, pogled člana stručnog povjerenstva predstavio je prof. dr. sc. Bruno Zelić (Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu), dok je o iskustvu reakreditacije iz perspektive visokog učilišta govorila izv. prof. dr. sc. Martina Jakovčić (Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu).

Program

Prezentacije:

edukacija samoanaliza
edukacija samoanaliza2