Skoči do sadržaja

Završna konferencija projekta Unapređenje sustava osiguravanja i unapređenje kvalitete visokog obrazovanja – SKAZVO  održat će se 14. prosinca 2021. godine u hotelu Academia (Ul. Ivana Tkalčića 88, Zagreb) od 10.00 do 12.00 sati.

Projekt SKAZVO sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, a provodila ga je Agencija za znanost i visoko obrazovanje od 2016. do kraja prosinca 2021. godine.

Glavni su mu ciljevi bili razviti nove i unaprijediti postojeće postupke vanjskog vrednovanja visokih učilišta i studijskih programa te ojačati kompetencije zaposlenika visokih učilišta koji ih provode. Projekt je pridonio intenziviranju suradnje AZVO-a s visokim učilištima – tijekom pet godina provedbe u edukacijskim aktivnostima projekta sudjelovalo je više od 2000 djelatnika i djelatnica visokih učilišta.

Na završnoj će konferenciji biti predstavljeni ostvareni ciljevi i provedene aktivnosti u kontekstu daljnjeg razvoja sustava visokog obrazovanja u Hrvatskoj.

Održat će se i okrugli stol „Ljudi čine razliku – motivirana akademska zajednica“ na kojem će sudjelovati: prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija, predsjednica Rektorskog zbora RH, Ivica Šušak, državni tajnik MZO-a, dr. sc. Vesna Dodiković-Jurković, zamjenica ravnatelja AZVO-a, izv. prof. dr. sc. Maja Martinović, prodekanica Zagrebačke škole ekonomije i managementa, doc. dr. sc. Sofia Ana Blažević, Biološki odsjek PMF-a Sveučilišta u Zagrebu i Mario Prišlin, predsjednik Studentskog zbora Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Sudionici okruglog stola osvrnut će se na sadašnje potrebe visokih učilišta te predložiti buduće aktivnosti kojima bi se dala podrška visokim učilištima, osobito kada je riječ o daljnjem stručnom usavršavanju nastavnog i nenastavnog osoblja.

Za sudjelovanje na konferenciji potrebno se prijaviti na poveznici https://skazvo.azvo.hr/hr/skazvo-zavrsna-konferencija do 7. prosinca 2021. do 14.00 sati. Broj sudionika je ograničen.

Sudjelovanje na konferenciji moguće je isključivo uz predočenje valjane COVID potvrde, negativnog PCR-a ili brzog antigenskog testa, ne starijeg od 48 sati prije samog događanja.

Program konferencije

usklicnik