Skoči do sadržaja

Predstavljanje rezultata istraživanja „Visokoškolski nastavnici i pandemija: akademski i psihološki izazovi“ održat će se 15. ožujka 2022. godine s početkom u 10.00 h (Hotel International, Miramarska 24, Zagreb).

Istraživanje je provela Agencija za znanost i visoko obrazovanje u suradnji sa Sveučilišnim računskim centrom i Sveučilištem u Rijeci.

Cilj je bio dobiti uvid u doseg i učinak pandemijskih okolnosti na kvalitetu i organizaciju nastave iz perspektive visokoškolskih nastavnika, njihovu znanstvenu, stručnu i umjetničku aktivnost, razinu digitalnih kompetencija te psihološko funkcioniranje u uvjetima tzv. novog normalnog. Ovo istraživanje odnosi se na akademsku godinu 2020./2021., a sudjelovalo je više od 1200 visokoškolskih nastavnika iz čitave Hrvatske.

U sklopu događanja bit će održan i okrugli stol „Povratak u budućnost: visokoškolska nastava nakon pandemije“ na kojem će sudjelovati: prof. dr. sc. Nataša Jokić-Begić (Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu), prof. dr. sc. Dražan Kozak (Sveučilište u Slavonskom Brodu), doc. dr. sc. Nikola Kadoić (Fakultet organizacije i informatike Varaždin) i doc. dr. sc. Sandra Kučina Softić (Sveučilišni računski centar).

Za sudjelovanje se potrebno prijaviti na poveznici https://forms.office.com/r/tPkTZGUk3q do četvrtka, 10. ožujka 2022. godine do 16.00 sati.

Događanje će se održati uz uvažavanje epidemioloških mjera te je broj sudionika ograničen. Napominjemo kako je obvezno nošenje zaštitne maske i predočenje valjane COVID potvrde.

Program