Skoči do sadržaja

Agencija za znanost i visoko obrazovanje, 7. travnja 2022. godine u hotelu Academia (Ulica Ivana Tkalčića 88) od 10.00 do 12.00  sati, organizira konferenciju na kojoj će biti predstavljeni rezultati istraživanja o zapošljivosti diplomiranih studenata koji su završili studij na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj u akademskoj godini 2018./2019.

Od 2014. godine Agencija za znanost i visoko obrazovanje, na nacionalnoj razini prati zapošljivost diplomiranih studenata, što je i u skladu s europskom praksom. Cilj je prikupiti podatke o prijelazu mladih, tek diplomiranih osoba iz sustava obrazovanja na tržište rada i zadovoljstvu pripremom za budući posao u okviru visokih učilišta. Svrha je prikupljenih rezultata istraživanja potaknuti visoka učilišta na modernizaciju studijskih programa i bolje povezivanje s potrebama gospodarstva. Osim toga, rezultati istraživanja osigurat će potrebne podatke i ostalim stručnim i državnim tijelima za donošenje strateških odluka za razvoj znanosti, visokog obrazovanja, zapošljivosti te izgradnje konkurentnog hrvatskoga gospodarstva i društva.

U sklopu konferencije održat će se okrugli stol Od diplome do karijere – na mladima svijet (p)ostaje na kojem će sudjelovati visoki predstavnici Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, Ministarstva znanosti i obrazovanja, visokih učilišta te predstavnici gospodarstva.

Za sudjelovanje se potrebno prijaviti na poveznici https://forms.office.com/r/UXNwCaYRRg do četvrtka 31. ožujka 2022. godine do 12.00 sati. 

Događanje će se održati uz uvažavanje epidemioloških mjera te je broj sudionika ograničen. Napominjemo kako je obvezno nošenje zaštitne maske i predočenje valjane COVID potvrde.

Program

Naslovnica mockup