Skoči do sadržaja

Ovogodišnja stručna konferencija Sveučilišnog računskog centra Sveučilišta u Zagrebu Dani e-infrastrukture – Srce DEI 2022, započela je pretkonferencijskim danom 5. travnja 2022. godine na kojem je predstavnica Agencije za znanost i visoko obrazovanje održala online predavanje na temu upisa standarda kvalifikacija razine visokog obrazovanja u Registar Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (HKO) u okviru Radionice o izradi standarda zanimanja i standarda kvalifikacija u visokom obrazovanju za upis u Registar HKO-a.

Program stručne konferencije Srce DEI 2022, koja je ujedno bila i konferencija nacionalnog strateškog projekta Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO) održavao se tijekom dva dana 6. i 7. travnja 2022. godine

U srijedu 6. travnja 2022. godine, na prvom danu konferencije, je uz niz pozvanih predavanja održan i  Forum čelnika iz sustava znanosti i visokog obrazovanja na kojem se razgovaralo na temu “E-infrastruktura za znanost i visoko obrazovanje kakve želimo”. U raspravi su sudjelovali: Sandra Bezjak, v. d. ravnatelja AZVO-a, Stjepan Lakušić, rektor Sveučilišta u Zagrebu, Ivan Marić, ravnatelj Sveučilišnog računskog centra Sveučilišta u Zagrebu, Snježana Prijić-Samaržija, predsjednica Rektorskog zbora Republike Hrvatske, Hrvoje Puljiz, ravnatelj CARNET-a i David M. Smith, ravnatelj Instituta Ruđer Bošković.

Cijeli program konferencije bio je podijeljen u osam tematskih blokova unutar kojih su se održala 24 predavanja i 3 foruma.

Više informacija: DEI SRCE 2022

Pozadina ZOOM SrceDEI2022 HR