Skoči do sadržaja

U suradnji s Europskom udrugom za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju (European Association for Quality Assurance in Higher Education – ENQA), 9. i 10. svibnja 2022. Agencija za znanost i visoko obrazovanje bila je domaćin online edukacije za potencijalne članove stručnih povjerenstava u postupcima vrednovanja europskih agencija za osiguravanje kvalitete.

Cilj je edukacije bio pružiti informacije o samoj ENQA-i, smjernice o primjeni ESG-ja (Standarda i smjernica za osiguravanje kvalitete u Europskom prostoru visokog obrazovanja), postupku vrednovanja agencija i procjeni usklađenosti njihova rada s ESG-jima. 

Događanje je, uz predsjednika ENQA-e g. Douglasa Blackstocka, otvorila v. d. ravnatelja AZVO-a mr. sc. Sandra Bezjak. U sklopu edukacije je predstavljeno i iskustvo AZVO-a u postupku međunarodnog ENQA-ina vrednovanja koje je Agencija prošla tijekom 2021. godine. Riječ je o trećem takvom vrednovanju kojim je AZVO obnovio svoje članstvo u ENQA-i i potvrdio vjerodostojnost svog rada.

Na edukaciji je sudjelovalo više od 30 sudionika koji su se time kvalificirali za sudjelovanje u postupcima vrednovanja agencija koje provodi ENQA. 

Program

ENQA trening