Skoči do sadržaja

Treći, ujedno i završni seminar u okviru ENQA Leadership programa održan je od 18. do 20. svibnja 2022. u Zagrebu u organizaciji Europske udruge za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju (The European Association for Quality Assurance in Higher Education – ENQA) i Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

Cilj programa bio je pružiti podršku razvoju rukovoditeljskih kompetencija djelatnika europskih agencija za osiguravanje kvalitete, a u programu je sudjelovalo 20 sudionika iz 12 država, odnosno iz 13 različitih agencija članica ENQA-e, među njima i djelatnik AZVO-a Ivan Bišćan. U okviru programa sudionici su istraživali aktualne teme, izazove i trendove u području osiguravanja kvalitete u visokom obrazovanju, a rezultate istraživanja predstavili su na seminaru u Zagrebu. 

Drugog dana događanja u Zagrebu održan je sastanak v. d. ravnatelja AZVO-a mr. sc. Sandre Bezjak i pomoćnice ravnatelja za međunarodnu suradnju mr. sc. Emite Blagdan sa sudionicima programa na kojem se razgovaralo o različitim aspektima upravljanja AZVO-om. Također, zamjenica ravnatelja dr. sc. Vesna Dodiković-Jurković predstavila je postupke vrednovanja i ostale aktivnosti koje AZVO provodi.

Dio seminara bio je posvećen ratu u Ukrajini te je gđa Natalia Stukalo iz ukrajinske agencije za osiguravanje kvalitete NAQA održala izlaganje HE QA and the Ukraine war.

Više informacija te predavanja s održanog seminara dostupni su na poveznici.

Program

LDP3
LDP4
LDP2
ENQA LDP1