Skoči do sadržaja

Slijedom studije o provedbi Preporuke Vijeća Europske unije o automatskom priznavanju kvalifikacija visokog obrazovanja i srednjoškolskog obrazovanja i osposobljavanja te ishoda razdoblja učenja u inozemstvu (2018.) koju je kao ugovorno tijelo organizirao Direktorat za obrazovanje Europske komisije, a čijoj je provedbi svoj doprinos u ožujku ove godine dala i Agencija za znanost i visoko obrazovanje, dana 31. svibnja 2022. godine organiziran je sastanak međunarodne fokus grupe o implementaciji Preporuke Vijeća tijekom kojeg su podijeljeni i raspravljeni preliminarni rezultati navedene studije.

Cilj sastanka fokus grupe bio je omogućiti svim sudionicima razmjenu iskustva i ideja za daljnju provedbu automatskog priznavanja razina visokog obrazovanja na visokim učilištima.

  1. Preporuka Vijeća Euorpske unije od 26. studenoga 2018. o promicanju automatskog uzajamnog priznavanja kvalifikacija visokog obrazovanja i srednjoškolskog obrazovanja i osposobljavanja te ishoda razdoblja učenja u inozemstvu
  2. Studija o implementaciji Preporuka Vijeća Europske unije o automatskom priznavanju
  3. Agenda – sastanak fokus grupe
  4. Poziv za sastanak fokus grupe
euvijece