Skoči do sadržaja

Predstavnice Nacionalnog ENIC/NARIC ureda Agencije za znanost i visoko obrazovanje i ove su godine sudjelovale na redovitom godišnjem sastanku ENIC (European Network of Information Centres in the European Region) i NARIC (National Academic Recognition Information Centres in the European Union) mreža.

Sastanak se u organizaciji Europske komisije, Vijeća Europe i UNESCO-a održao od 19. do 21. lipnja 2022. godine u Dublinu u Republici Irskoj.

Domaćin ovogodišnjeg sastanka bio je Qualifications Information and Learning Opportunities Unit Integration Directorate iz Irske – https://www.qqi.ie/.

Tijekom sastanka, i plenarnog i radioničkog dijela, otvorene su mnoge aktualne teme povezane ne samo s priznavanjem inozemnih kvalifikacija, akademskom i stručnom mobilnošću već i teme povezane s daljnjim razvojem obrazovnih politika u širem smislu.

Konferencije ENIC-NARIC centara svake godine okupe predstavnike iz više od 60 zemalja svijeta i uvijek su važan i zanimljiv događaj te dobra prilika za razmjenu dobre prakse i informacija među ENIC-NARIC centrima.

Agenda sastanka 

Popis radionica

https://www.enic-naric.net/

FOTKA ENIC 2 FOTKA ENIC 1