Skoči do sadržaja

Na Sveučilištu u Rijeci je dana 24. studenoga 2022. godine održana radionica za predlagatelje standarda zanimanja i dionike sustava vaučera.

Predstavnici Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike su na radionici predstavili ulogu standarda zanimanja, primjenu metodologiju za njihovu izradu te primjenu Hrvatskog kvalifikacijskog okvira u sustavu vaučera. Predstavnice Agencije za znanost i visoko obrazovanje prezentirale su ulogu standarda kvalifikacija i skupova ishoda učenja u primjeni Hrvatskog kvalifikacijskog okvira za razvoj obrazovnih programa utemeljenih na načelima cjeloživotnog učenja na razini visokog obrazovanja, dok su predstavnici Sveučilišta u Rijeci predstavili svoje iskustvo u pripremi metodologije i obrazaca za izradu programa cjeloživotnog učenja na razini visokog obrazovanja koji bi se financirali putem vaučera (financijskog instrumenta dodjele javnih sredstava za obrazovanje odraslih).

Radionica je bila prilika da se razgovara o primjeni koncepta Hrvatskog kvalifikacijskog okvira (HKO) u izradi obrazovnih programa na razini visokog obrazovanja za potrebe financiranja putem vaučera, odnosno prodiskutiraju otvorena pitanja vezana uz operativnu primjenu Upute za izradu, usklađivanje i odobravanje obrazovnih programa visokih učilišta na razini visokog obrazovanja za potrebe financiranja putem vaučera sredstvima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026. koju je donijelo Ministarstvo znanosti i obrazovanja u kolovozu ove godine.

Registar Hrvatskog kvalifikacijskog okvira

Katalog digitalnih i zelenih vještina

implementacija