Skoči do sadržaja

U organizaciji Agencije za mobilnost i programe Europske unije (AMPEU) u Zagrebu je 6. i 7. prosinca 2022. godine održana Erasmus+ godišnja konferencija za područje visokog obrazovanja.

Prvi dan konferencije bio je namijenjen dionicima u području visokog obrazovanja te su predstavljene aktualnosti u internacionalizaciji visokog obrazovanja u Hrvatskoj, zatim dobra inozemna praksa u priznavanju razdoblja studija provedenog u inozemstvu i vrednovanje ishoda učenja, kao i podaci o akademskom priznavanju za mobilnost studenata za ERASMUS+ natječajnu godinu 2018. Predstavljene su aktivnosti vezane uz Europska sveučilišta, Okvirni program Europske unije za istraživanja i inovacije Obzor Europa te europska inicijativa koja promiče mobilnost istraživača i znanstvenika – EURAXESS. U panel raspravi pod nazivom „Priznavanje ishoda učenja u studentskoj mobilnosti“ sudjelovala je predstavnica Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

Na drugom danu konferencije predstavljen je novi Poziv za podnošenje projektnih prijedloga za 2023. godinu. Prikazale su se novosti u projektima Ključne aktivnosti 1 (projekti mobilnosti za studente i osoblje visokih učilišta) i Ključne aktivnosti 2 (suradnička partnerstva) te su predstavljeni rezultati istraživanja o studentskoj perspektivi sudjelovanja u programu Erasmus+ koju je provela udruga Erasmus Student Network (ESN).

Program ERASMUS+ godišnje konferencije 2022.

ERASMUS+ godišnja konferencija 2022.

erasmus2022