Skoči do sadržaja

Agencija za znanost i visoko obrazovanje (AZVO) objavila je Godišnje izvješće za 2022. i Plan aktivnosti za 2023. godinu sa opširnim informacijama o provedenim aktivnostima i njihovim rezultatima u protekloj godini te plan rada za ovu godinu.

Prošla je godina za AZVO bila izuzetno uspješna, prije svega zahvaljujući izvrsnim ocjenama i uspješno dovršenom postupku međunarodnog vrednovanja Agencije i obnavljanju članstva u ENQA-i i EQAR-u.

Uz obnovu članstva u krovnim međunarodnim udruženjima, 2022. godina bila je u znaku izmjene zakonodavnog okvira koji regulira područje visokog obrazovanja i znanosti, zatim područje priznavanja inozemnih visokoškolskih kvalifikacija te, u konačnici, područje osiguravanja kvalitete u znanosti i visokom obrazovanju, što za Agenciju predstavlja najveći izazov u nadolazećem razdoblju.

Uz bogatu međunarodnu aktivnost, uspješno participiranje u međunarodnim projektima financiranima sredstvima Europske Unije te operativnu provedbu postupaka u skladu sa Zakonom o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru, izvješće donosi pregled brojnih drugih aktivnosti koje su obilježile 2022. godinu te plan rada za nadolazeće razdoblje.