Skoči do sadržaja

Europsko udruženje za međunarodno obrazovanje (EAIE) provodi anketno istraživanje na temu interesa stranih studenata za stjecanje cjelovite kvalifikacije odnosno upis studijskog programa na visokim učilištima unutar Europskog prostora visokog obrazovanja (EHEA) u akademskoj godini 2023./2024.

Za istraživanje je potreban jedan odgovor po visokom učilištu iz Europskog prostora visokog obrazovanja od zaposlenika koji rade na poslovima vezanim za upise stranih studenata.

Sudionici u istraživanju trebali bi imati pristup najnovijim i točnim informacijama o broju prijava koje je visoko učilište zaprimilo od stranih studenata kao i o broju upisa međunarodnih studenata na cjelovite studijske programe  u svrhu stjecanja cjelovite kvalifikacije na Vašem visokom učilištu.

Važno je napomenuti da se u ovom istraživanju ne prikupljaju podaci o studentskoj mobilnosti  kroz programe razmjene (npr. Erasmus mobilnost i dr.), već isključivo podaci o međunarodnim studentima koji su prijavili ili upisali cjeloviti studijski program na Vašem visokom učilištu.

Svi podaci prikupljeni putem ovog anketnog istraživanja povjerljivi su,  a odgovori visokih učilišta objavljeni u izvješću bit će anonimni odnosno prikazani na grupnoj razini.

Rok za popunjavanje upitnika je 15. ožujka 2023. u 17:00 h CET, a rezultati ove ankete bit će objavljeni na web stranici Europskog udruženja za međunarodno obrazovanje (EAIE) tijekom travnja 2023.

Za sva pitanja u vezi s ovom anketom, slobodno se obratite se na adresu elektroničke pošte: info@eaie.org.