Skoči do sadržaja

Dana 31. ožujka 2023. godine na Agronomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu je održana radionica pod nazivom „Usklađivanje i odobravanje obrazovnih programa visokih učilišta na razini visokog obrazovanja za potrebe financiranja putem vaučera sredstvima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026.“.

Na radionici je predstavnica Agencije za znanost i visoko obrazovanje uz kolege iz Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike koji su predstavili cjelokupan sustav vaučera,  prezentirala okvir i načine izrade obrazovnih programa na visokim učilištima koji se temelje na načelima Hrvatskog kvalifikacijskog okvira, a s ciljem osiguravanja preduvjeta za korištenje financijske potpore iz sustava vaučera.

Pri tome se razgovaralo o ulozi standarda zanimanja i standarda kvalifikacija u daljnjem unapređenju sustava obrazovanja, odnosno njegovom usklađivanju s potrebama tržišta rada te o korištenju analitičkih alata unutar koncepta Hrvatskog kvalifikacijskog okvira i Registra Hrvatskog kvalifikacijskog okvira.