Skoči do sadržaja

U Tehnološkom parku Sveučilišta u Splitu (SPINIT), 22. svibnja s početkom u 11:30 sati, održat će se završno diseminacijsko događanje Erasmus+ projekta SEA-EU Doc ("Beyond academic – broadening the career horizons of doctoral students in marine and maritime sciences in Europe").

Kroz interaktivnu prezentaciju rezultata projekta i demonstraciju razvijenih materijala, prikazat će se rezultati istraživanja tržišta rada u kontekstu doktorskog obrazovanja koje smo proveli kako bismo detektirali potrebe poslodavaca iz realnog sektora prilikom zapošljavanja doktora znanosti.

Dvije panel rasprave s predstavnicima zajednice alumni, tvrtki i doktoranada obrađivat će problematiku vještina potrebnih za pronalazak posla izvan akademske zajednice i mogućnosti umrežavanja s gospodarstvenicima.

Za kraj događanja, Agencija za znanost i visoko obrazovanje upoznat će prisutne s rezultatima akreditacije doktorskih studija u Hrvatskoj.

Ciljana skupina ovog događanja su doktorski studenti, mentori, voditelji doktorskih studija, ali i predstavnici tvrtki koje zapošljavaju doktore znanosti.

S obzirom na raznolikost gostiju, ovaj je događaj odlična prilika za umrežavanje mladih znanstvenika s potencijalnim poslodavcima i otkrivanje novih prilika za usavršavanje te stvaranje novih konstruktivnih poslovnih ideja.