Skoči do sadržaja

Pomoćnica ravnateljice za znanost dr.sc. Mia Đikić imenovana je u ENQA-inu radnu skupinu za osiguravanje kvalitete u znanosti – ENQA working group on QA of research.

S obzirom da je Agencija za znanost i visoko obrazovanje jedna od tek nekoliko agencija u Europi koja provodi vanjska vrednovanja institucijske kvalitete u znanosti, izuzetna nam je čast da je u tom kontekstu i prepoznata. Vjerujemo da će AZVO svojim iskustvima doprinijeti ovoj temi na međunarodnoj razini.

Osiguravanje kvalitete u znanosti je relevantna tema u agendi europske politike i postojećih trendova u području vrednovanja znanosti te je zauzelo bitno mjesto u raspravi o reviziji Standarada i smjernica za osiguravanje kvalitete na Europskom prostoru visokog obrazovanja (ESG).

Radnom skupinom  će supredsjedati agencije Hcéres (Francuska) i UKÄ (Švedska), a istražit će se najnovija dostignuća u područjima vrednovanja učenja temeljenog na istraživanjima, istraživačkih politika institucija te procesa osiguranja kvalitete istraživanja.

Predviđeno trajanje rada ove skupine je do rujna 2024. godine.