Skoči do sadržaja

Douglas Blackstock, predsjednik krovne Europske udruge za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju ENQA-e (The European Association for Quality Assurance in Higher Education) i Magalie Soenen, direktorica Europskog registra agencija za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju EQAR-a (European Quality Assurance Register for Higher Educationposjetili su u srijedu 6. prosinca 2023. godine Agenciju za znanost i visoko obrazovanje.

Čelnici ENQA-e i EQAR-a, koji su u Zagreb stigli u pratnji Patricka Van den Boscha (član Upravnog odbora i rizničar, ENQA), Esther Huertas (voditeljica Odjela za osiguravanje kvalitete AQU Catalunya i članica Povjerenstva za vanjsko vrednovanje, ENQA), Gorana Đakovića (voditelj vanjskih vrednovanja, ENQA) i Alexisa Fábregasa Almiralla (službenik za projekte i vrednovanja, ENQA), održali su sastanak s ravnateljicom Agencije za znanost i visoko obrazovanje izv. prof. dr. sc. Danijelom Horvatek Tomić, pomoćnicima i načelnicima koji su ih upoznali sa ključnim postignućima Agencije proteklih godina te budućim planovima i izazovima, održavši prezentaciju pod nazivom “Overview of the agency’s key developments in the past year, and plans for future”.

Na sastanku se razgovaralo o daljnjem jačanju sustava osiguravanja kvalitete visokog obrazovanja u regiji te daljnjoj suradnji AZVO-a s ENQA-om i EQAR-om na području Europskog prostora visokog obrazovanja (EHEA).

Cjeloviti program posjeta dostupan je ovdje.

Agencija za znanost i visoko obrazovanje punopravna je članica ENQA-e i EQAR-a od 2011. godine. Tijekom 2022. godine je po treći put uspješno prošla postupak međunarodnoga vanjskog vrednovanja čime je potvrdila vjerodostojnost i kvalitetu svog rada, a zahvaljujući izvrsnim ocjenama uvrštena je među najbolje ocijenjene agencije u Europskom prostoru visokog obrazovanja (EHEA).