Skoči do sadržaja

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike bilo je domaćin studijskom posjetu delegacije Republike Kosovo u periodu od 27. veljače do 1. ožujka 2024. godine kojem je tema bila Sustav reguliranih profesija u Republici Hrvatskoj – sustav priznavanja inozemnih stručnih kvalifikacija, s naglaskom na one u sustavu automatskog priznavanja.

Republika Kosovo je u fazi priprema za uspostavu sustava priznavanja inozemnih stručnih kvalifikacija te je, s ciljem učenja i razmjene iskustava, došla u studijski posjet u kojem se sastala s hrvatskim institucijama uključenim u ovaj sustav u Republici Hrvatskoj, prvenstveno s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike – nacionalni koordinator, s institucijama nadležnim za profesije s automatskim sustavom priznavanja, s Jedinstvenom kontakt-točkom te s Centrom za pomoć – Nacionalni ENIC/NARIC ured Agencije za znanost i visoko obrazovanje.

Dana 29. veljače 2024. godine predstavnice Agencije za znanost i visoko obrazovanje su sudjelovale u ovom studijskom posjetu te su predstavile rad Centra za pomoć za pružanje informacija o priznavanju stručnih kvalifikacija.

Program konferencije