Skoči do sadržaja

Europsko studentsko udruženje (European Students' Union – ESU) objavilo je međunarodni poziv studentima za uključivanje u ESU-ovu bazu stručnjaka za osiguravanje kvalitete (European Students’ Union Quality Assurance Student Experts Pool) za period 2024./25.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem poveznice, a rok za prijavu je 28. svibnja 2024. godine u 23:59h.

ESU-ova baza stručnjaka za osiguravanje kvalitete osnovana je s ciljem promicanja angažmana studenata u postupcima osiguravanja kvalitete u Europskom prostoru visokog obrazovanja te razvijanja partnerstva s agencijama za osiguravanje kvalitete.

Proteklih godina ESU je organizirao nekoliko edukacija na europskoj razini te nominira sve veći broj studenata za sudjelovanje u različitim međunarodnim vrednovanjima koja organiziraju agencije za osiguravanje kvalitete diljem Europe.

Nadalje, ESU surađuje s Programom institucionalne evaluacije Europske udruge sveučilišta (EUA) i nominira studente u postupcima vanjskog vrednovanja agencija za osiguravanje kvalitete u svrhu ustvarivanja članstva u Europskoj udruzi za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju (ENQA) i/ili uključivanja u Europski registar agencija za osiguravanje kvalitete u visokom obrazovanju (EQAR).