Skoči do sadržaja

U skladu s Planom reakreditacije visokih učilišta u akademskoj godini 2014./2015., tijekom ožujka, travnja i svibnja vrednovana su 33 visoka učilišta, dok će preostala biti vrednovana tijekom jeseni 2015. godine.

Tijekom ožujka stručna povjerenstva su posjetila sljedeće sastavnice Sveučilišta u Zagrebu: Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije, Farmaceutsko-biokemijski fakultet, Stomatološki fakultet, Tekstilno-tehnološki fakultet, Veterinarski fakultet i Zdravstveno veleučilište. U istom razdoblju na Sveučilištu u Splitu vrednovani su Kemijsko-tehnološki fakultet i Medicinski fakultet. Postupak vrednovanja prošli su i Odjel za zdravstvene studije Sveučilišta u Zadru, Odjel za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci, Medicinski fakultet Sveučilišta u Rijeci i Medicinski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Postupak reakreditacije u travnju je proveden na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, na Odjelu za geografiju Sveučilišta u Zadru, zatim na Odjelu za biologiju, Odjelu za fiziku, Odjelu za kemiju i Odjelu za matematiku Sveučilišta u Osijeku. Nadalje, vrednovani su Odjel za fiziku, Odjel za informatiku i Odjel za matematiku Sveučilišta u Rijeci, Hrvatsko katoličko sveučilište i Sveučilište Sjever.

Tijekom svibnja studijski posjeti održani su na sljedećim sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu: Medicinskom fakultetu, Akademiji dramske umjetnosti, Akademiji likovnih umjetnosti i Pravnom fakultetu. Na Sveučilištu u Dubrovniku vrednovani su Odjel za stručne studije i Odjel za umjetnost i restauraciju, dok su na Sveučilištu u Rijeci vrednovani Akademija primijenjenih umjetnosti i Pravni fakultet. Postupak je prošla i Umjetnička akademija Sveučilišta u Osijeku te Umjetnička akademija Sveučilišta u Splitu.