Skoči do sadržaja

Održan je 23. sastanak ENIC i NARIC mreža pod nazivom 23rd Joint Meeting of the ENIC and NARIC Networks u Amsterdamu (Nizozemska) od 19. do 21. lipnja 2016. godine u organizaciji Europske komisije, Vijeća Europe, UNESCO-a i EP-Nuffic-a (Nizozemski ENIC-NARIC), na kojem je sudjelovao AZVO.

Riječ je o službenom godišnjem sastanku predstavnika ENIC i NARIC mreže. Teme na godišnjem sastanku od iznimne su važnosti za rad Nacionalnog ENIC/NARIC ureda, osobito zbog razmjene iskustava i informacija o statusu i provedbi Lisabonske deklaracije u pojedinim zemljama, nacionalnim kvalifikacijskim okvirima pojedinih zemalja, mogućnosti sudjelovanja u europskim projektima te zbog ostvarivanja zajedničkih ciljeva na području visokog školstva u Europskoj uniji te općenito o unapređenju postupaka priznavanja inozemnih visokoškolskih kvalifikacija.

Ove je godine poseban naglasak stavljen na priznavanje inozemnih obrazovnih kvalifikacija azilanata / tražitelja azila / izbjeglica s dokumentima i bez potpunih dokumenata.