Skoči do sadržaja

Nacionalni ENIC/NARIC ured je izvještajni centar o akademskoj pokretljivosti i priznavanju inozemnih visokoškolskih kvalifikacija. Ured je dio Europske mreže nacionalnih izvještajnih centara o akademskoj pokretljivosti i priznavanju.

ENIC mrežu (European Network of National Information Centres on academic recognition and mobility) osnovalo je Vijeće Europe i UNESCO u svrhu akademske pokretljivosti i što kvalitetnije provedbe načela Konvencije o priznavanju visokoškolskih kvalifikacija u području Europe (tzv. Lisabonska konvencija). Mrežu čine nacionalni informacijski centri država članica European Cultural Convention ili UNESCO Europe Region, a osnivači su im državna tijela. NARIC mreža (National Academic Recognition Information Centres) osnovana je na inicijativu Europske komisije, u cilju unapređivanje akademskog priznavanja kvalifikacija u zemljama članicama Europske unijeEuropske ekonomske zajednice (European Economic Area, EEA) i pridruženih članica Centralne i Istočne Europe i Cipra. Cilj Mreže je poticanje akademske mobilnosti.

Ukoliko imate dodatnih pitanja na koja niste pronašli odgovore u okviru naših internet stranica, možete se obratiti Nacionalnom ENIC/NARIC uredu na neki od sljedećih kontakata:
Telefon + 385 1 6274 888
Uredovno vrijeme za telefonske pozive:
utorak – petak
09:00 – 12:00 sati

e-poštaenic@azvo.hr

NAPOMENA:
Zahtjev za stručno priznavanje inozemne visokoškolske kvalifikacije (koji se sastoji obrasca zahtjeva i pripadajuće dokumentacije) dostavlja se isključivo poštom na adresu:

AGENCIJA ZA ZNANOST  I VISOKO OBRAZOVANJE
NACIONALNI  ENIC/NARIC URED
Donje Svetice 38/5
10000 Zagreb, Republika Hrvatska