Skoči do sadržaja

Središnji prijavni ured je nacionalni centar za prijave na studije u Republici Hrvatskoj.

Središnji prijavni ured je osnovan pri Agenciji za znanost i visoko obrazovanje u svibnju 2009. godine, s ciljem objedinjavanja poslova vezanih uz prijave na studije te ispunjavanja uvjeta za upise na visoka učilišta. Ured provodi centralnu obradu prijava na efikasan način, omogućavanjem jednakog tretmana svim kandidatima te smanjenjem troškova prijava. Središnji prijavni ured je član međunarodnog udruženja International Association of Admissions Organisations (IAAO). IAAO je osnovan 2008. godine i sastoji se od sljedećih zemalja članica: Velika Britanija, Sultanat Oman, Australija, Njemačka, Kanada, Nizozemska, Finska, Švedska, Norveška i Hrvatska. Cilj IAAO je razmijena informacija među zemaljama članicama u području centralne prijave studijskih programa.

Ako imate pitanja o prijavama na studije, upisu u I. razred srednje škole (za kandidate izvan redovitog sustava obrazovanja RH) ili trebate dodatne informacije možete se obratiti Središnjem prijavnom uredu putem izbornika Česta pitanja/Ostalo ili na kontakt telefon:


+ 385 1 6274 – 844 – centrala za prijavu kandidata za upis na prijediplomske i diplomske studije te za upis u I. razred srednje škole za kandidate izvan redovitog sustava obrazovanja RH
(radno vrijeme: ponedjeljak – petak, 8:00 – 16:00 sati).

E-mail kontakt za:

  • prijavu kandidata za upis na visoka učilišta – spu@azvo.hr
  • prijavu kandidata za upis u I. razred srednje škole – srednja@azvo.hr
  • kandidate iz inozemstva koji prijavljuju studije/priznavanje inozemne obrazovne kvalifikacije u svrhu nastavka obrazovanja na višoj razini – applications@azvo.hr

Adresa Središnjeg prijavnog ureda:

Agencija za znanost i visoko obrazovanje
Središnji prijavni ured
Donje Svetice 38/V
10000 Zagreb, Republika Hrvatska

Ako želite dogovoriti termin za sastanak s nekim od djelatnika Središnjeg prijavnog ureda, ljubazno molimo da to učinite na neki od gore navedenih kontakata, uz obveznu prethodnu najavu.


Imate li još pitanja?

Kontaktirajte nas