Skoči do sadržaja

Konačne rang-liste za upis kandidata na studijske programe visokih učilišta u Republici Hrvatskoj u jesenskom upisnom roku za akademsku godinu 2018./2019., objavljene su na mrežnoj stranici www.postani-student.hr u srijedu, 19. rujna 2018. godine.

Nakon provedenog ljetnog upisnog roka, slobodno je ostalo 13 134 upisnih mjesta. Za preostala upisna mjesta, u jesenskom roku se prijavilo 7 235 kandidata, a pravo upisa ostvarilo je 4 453 kandidata.

Prema omjeru broja prijava prvog prioriteta i kvote, među preostalim studijskim programima, najpoželjniji su bili:

  • Studij Sestrinstvo (stručni), Zdravstveno veleučilište u Zagrebu
  • Studij Rani i predškolski odgoj i obrazovanje (izvanredni), Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, mjesto izvođenja: Petrinja
  • Studij Fizioterapija (stručni), Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci
  • Studij Rani i predškolski odgoj i obrazovanje, Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta u Osijeku
  • Studij Rani i predškolski odgoj i obrazovanje, Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, mjesto izvođenja: Zagreb

Studijski programi s najviše prijava prvog prioriteta su: Medicina na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Osijeku i studij Gluma koji se izvodi na Akademija dramske umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

Podsjećamo, prema podacima Središnjeg prijavnog ureda Agencije za znanost i visoko obrazovanje, u ljetnom upisnom roku na rang-listama bilo je 34 872 kandidata, a pravo upisa ostvarilo je 25 684 kandidata.

Sve dodatne informacije o prijavama i upisima na studijske programe visokih učilišta u Hrvatskoj možete pronaći na mrežnim stranicama www.studij.hr i www.postani-student.hr.

cc